Wednesday , June 19 2024

Biserica Evanghelica Fortificata

Unde putem vizita o biserica evanghelica fortificata?

In Romania exista persoane care si-ar dori sa poata vizita cel putin o biserica evanghelica fortificata. Aici ne referim la persoane din diverse categorii de varsta dar si din diverse clase sociale.

Exista de exemplu copii care au auzit la scoala sau s-au documentat si au citit despre diverse biserici fortificate si cetati. Exista de asemenea persoane care au o pasiune pentru religie si doresc sa viziteze si o biserica de acest fel.

Persoanele pasionate de istorie se pot dovedi a fi interesate de vizitarea unei biserici fortificate in Romania. Ei bine, din fericire pentru aceste persoane, exista mai multe optiuni cand aducem in discutie acest tip de biserici.

Cele mai utile informatii pentru vizitarea unei biserici fortificate va sunt prezentate in continuare. Asadar, ar fi de preferat sa cititi cu mare atentie acest articol, pana la final.

Cea mai cunoscuta biserica evanghelica fortificata

In mod evident, toti cei care doresc sa viziteze o biserica evanghelica fortificata, se orienteaza spre cea mai cunoscuta optiunie. Ei bine, in cazul de fata discutam despre biserica fortificata Prejmer.

Biserica Evanghelica FortificataDupa cum stie toata lumea, aceasta este cea mai cunoscuta astfel de biserica de pe teritoriul Romaniei. Este vizitata in fiecare an de foarte multi turisti, care sosesc aici din toate colturile tarii. Unii turisti sosesc la cetatea Prejmer chiar si din strainatate.

Despre aceasta biserica ar fi multe lucruri de spus. Ca un scurt rezumat mentionam faptul ca a fost construita dupa ce au fost puse bazele de catre Cavalerii Teutoni (1218). Odata cu trecerea anilor, biserica a fost renovata pentru a arata la fel ca in zilele noastre.

De asemenea, merita mentionat faptul ca discutam totusi despre o biserica evanghelica fortificata din Patrimoniul UNESCO. A fost inclusa si in faimosul Ghid Verde Michelin. Este singurul obiectiv turistic din tara care are trei stele Michelin.

Alte biserici fortificate din Romania

Nu doar la Prejmer exista o biserica evanghelica fortificata. In Romania si in mod special in Transilvania exista multe astfel de biserici. Biserica fortificata de la Prejmer se afla in judetul Brasov. In acest judet insa exista alte doua biserici evangheliste fortificate, cum ar fi cea de la Viscri de exemplu.

Si biserica fortificata de la Viscri face parte din Patrimoniul UNESCO, la fel ca si cea de la Prejmer. Si ce este si mai interesant referitor la cele doua biserici, ambele au fost incluse in Patrimoniul UNESCO in acelasi ani, mai exact in 1999.

Nu in ultimul rand, tot din judetul Brasov amintim si biserica fortificata evanghelica de la Harman. Aceasta biserica a fost construita in secolul al XIII-lea in locul unei bazilici in stil roman, cu cel putin un secol vechime.

In Valea Viilor din judetul Sibiu exista de asemenea o biserica evanghelica fortificata. Aceasta este de asemenea inclusa in Patrimoniul UNESCO, la fel ca bisericile mai sus mentionate.

Aceasta biserica de la Valea Viilor a fost construita in secolul al XV-lea, in stil gotic. A fost supusa insa odata cu trecerea anilor unor prcese de reconditionare. Chiar si asa, sunt pastratate obiecele vechi si valoroase cum ar fi altarul, stranele, baldachinul, altarul, orga sau hersa bisericii.

Acestea sunt asadar exemple de locatii in care oamenii pot alege sa se deplaseze pentru a vizita o astfel de biserica evanghelica fortificata. Cu siguranta insa, exista mai multe optiuni interesante, mai ales in Transilvania.

Citeste si...

Cazare Rasnov

Cazare Rasnov

Cazare Rasnov de lux Intr-o statiune turistica exista Cazare Rasnov de lux. Sunt hoteluri care …

Penthouse Bucuresti

Penthouse Bucuresti

Penthouse Bucuresti Este o idee buna sa va orientati catre un penthouse Bucuresti. Veti constata …

Cazare Bucuresti

Cazare Bucuresti

Cazare Bucuresti Este important sa va orientati catre o Cazare Bucuresti excelenta. Un astfel de …