Saturday , July 13 2024

Remorci Agricole

Cine poate conduce tractoare cu remorci agricole atasate?

Cu totii stim ca in mediul rural exista agricultori si fermieri care conduc tractoare ce au remorci agricole atasate. Cei care nu traiesc in acest mediu, probabil se intreaba cine are dreptul sa conduca astfel de tractoare cu remorca agricola. Raspunsul il vor afla in randurile care urmeaza.

Conducerea tractoarelor cu remorci auto atasate

In Codul Rutier scrie foarte clar cine si in ce conditii are voie sa conduca un tractor cu remorca agricola atasata. Asadar, tractorul cu o asemenea remorca poate fi condus de o persoana care detine permisul de conducere pentru categoria B. Acesta trebuie sa fie valabil pentru vehiculele din categoria TR cu masa maxima autorizata de 3500 kg. Acestor tractoare li se poate atasa o remorca agricola cu masa maxima autorizata mai mica de 750 kg.

Remorci AgricoleUn asemenea tractor poate fi condus de catre cei care detin permisul pentru categoria BE, valabil pentru vehiculele din categoria TR. Masa maxima autorizata trebuie sa fie de cel mult 3500 kg. In acest caz mai poate fi atasata o remorca, aceasta avand masa maxima autorizata mai mica de 3500 kg.

Pot conduce tractorul cu remorci agricole si cei care detin permisul pentru categoria CE, valabil pentru vehiculele din categoria TR. Masa maxima autorizata este mai mare de 3500 kg. In acest caz se poate atasa o remorca cu masa maxima autorizata mai mare de 750 kg.

In ce scopuri se folosesc astfel de remorci?

Acum ca ati aflat cine poate conduce asemenea remorci agricole, probabil stiti si de ce sunt acestea folosite. Daca nu, aflati in continuare.

Ei bine, o astfel de remorca este necesara pentru persoanele care se ocupa de agricultura. Fireste, discutam despre cei care cultiva suprafete mari de teren, si care au nevoie de o solutie pentru transportul culturilor. Cei care au doar 1 – 2 hectare de teren agricol, nu vor avea nevoie de o remorca. Cel mai probabil vor plati pe cineva care are remorca, sa le transporte culturile acasa.

O remorca agricola este necesara si pentru fermierii care au de transportat frecvent mancare pentru animale. Avand multe animale si cumparand multe furaje sau transportandu-le din alta locatie, au nevoie de o remorca si un tractor.

Citeste si...

Tocuri Fixe

Tocuri Fixe

Importanta alegerii unor tocuri fixe pentru usi In universul vast al amenajarilor interioare, detaliile conteaza …

Termopane Brasov Preturi

Termopane Brasov Preturi

Tot ce trebuie sa stiti despre termopane Brasov preturi Informatiile despre termopane Brasov preturi sunt …

Geamuri Termopan Brasov

Geamuri Termopan Brasov

Sunt eficiente ferestrele cu geamuri termopan Brasov? Stiati ca ferestrele cu geamuri termopan Brasov sunt …