Friday , April 12 2024

Remorci Agricole

Cine poate conduce tractoare cu remorci agricole atasate?

Cu totii stim ca in mediul rural exista agricultori si fermieri care conduc tractoare ce au remorci agricole atasate. Cei care nu traiesc in acest mediu, probabil se intreaba cine are dreptul sa conduca astfel de tractoare cu remorca agricola. Raspunsul il vor afla in randurile care urmeaza.

Conducerea tractoarelor cu remorci auto atasate

In Codul Rutier scrie foarte clar cine si in ce conditii are voie sa conduca un tractor cu remorca agricola atasata. Asadar, tractorul cu o asemenea remorca poate fi condus de o persoana care detine permisul de conducere pentru categoria B. Acesta trebuie sa fie valabil pentru vehiculele din categoria TR cu masa maxima autorizata de 3500 kg. Acestor tractoare li se poate atasa o remorca agricola cu masa maxima autorizata mai mica de 750 kg.

Remorci AgricoleUn asemenea tractor poate fi condus de catre cei care detin permisul pentru categoria BE, valabil pentru vehiculele din categoria TR. Masa maxima autorizata trebuie sa fie de cel mult 3500 kg. In acest caz mai poate fi atasata o remorca, aceasta avand masa maxima autorizata mai mica de 3500 kg.

Pot conduce tractorul cu remorci agricole si cei care detin permisul pentru categoria CE, valabil pentru vehiculele din categoria TR. Masa maxima autorizata este mai mare de 3500 kg. In acest caz se poate atasa o remorca cu masa maxima autorizata mai mare de 750 kg.

In ce scopuri se folosesc astfel de remorci?

Acum ca ati aflat cine poate conduce asemenea remorci agricole, probabil stiti si de ce sunt acestea folosite. Daca nu, aflati in continuare.

Ei bine, o astfel de remorca este necesara pentru persoanele care se ocupa de agricultura. Fireste, discutam despre cei care cultiva suprafete mari de teren, si care au nevoie de o solutie pentru transportul culturilor. Cei care au doar 1 – 2 hectare de teren agricol, nu vor avea nevoie de o remorca. Cel mai probabil vor plati pe cineva care are remorca, sa le transporte culturile acasa.

O remorca agricola este necesara si pentru fermierii care au de transportat frecvent mancare pentru animale. Avand multe animale si cumparand multe furaje sau transportandu-le din alta locatie, au nevoie de o remorca si un tractor.

Citeste si...

Amenajari Reamenajari Si Renovari Brasov

Amenajari Reamenajari Si Renovari Brasov

Eu am nevoie de amenajari reamenajari si renovari Brasov? Exista inca persoane care isi doresc …

Electrician Brasov

Electrician Brasov

Cand sunt necesare serviciile unui electrician Brasov? Serviciile unui electrician Brasov pot fi deosebit de …

Instalator Sanitar Brasov

Instalator Sanitar Brasov

Calitatile necesare pentru a fi instalator sanitar Brasov Un instalator sanitar Brasov va poate fi …