Wednesday , June 19 2024

Operatie Miopie

Tot ce trebuie sa stim despre renumita operatie miopie Lasik

Miopia este un defect al vederii (o eroare de refractie) care se poate remedia printr-o operatie miopie Lasik. O astfel de eroare de refractie apare in momentul in care ochiul nu focalizeaza corect lumina de pe retina.

Exista diverse solutii pe care pacientii le pot urma pentru a elimina sau mai degraba spus pentru a le fi corectat defetul de vedere. De exemplu, unele persoane prefera sa poarte ochelari de vedere, pentru corectarea miopiei. Exista si persoane care nu sunt prietene cu ochelarii. Aceste persoane pot opta cu incredere pentru lentile de contact.

Cea mai eficienta solutie pentru a scapa de miopie consta intr-o operatie miopie. Cea mai eficienta este operatiea LASIK. Despre aceasta vom discuta in continuare.

Lasik: O operatie miopie eficienta

LASIK este o operatie cu laser pentru ochi care corecteaza vederea. In plus, LASIK este un tip de chirurgie refractiva . Acest tip de interventie chirurgicala foloseste un laser pentru a trata problemele de vedere cauzate de erori de refractie. Aveti o eroare de refractie atunci cand ochiul nu refracta (indoaie) lumina in mod corespunzator.

Operatie MiopiePentru a vedea clar, razele de lumina trebuie sa treaca prin cornee si cristalin. Corneea si cristalinul refracteaza lumina astfel incat aceasta aterizeaza pe retina . Retina transforma lumina in semnale care ajung la creier si devin imagini. In cazul erorilor de refractie, forma corneei sau a cristalinului impiedica lumina sa se indoaie corect. Cand lumina nu este focalizata pe retina asa cum ar trebui, vederea dvs. este incetosata.

Cu LASIK, medicul oftalmolog foloseste un laser pentru a schimba forma corneei. Aceasta interventie chirurgicala cu laser a ochilor imbunatateste modul in care razele de lumina sunt focalizate pe retina. LASIK este utilizat pentru tratarea miopiei (miopiei), hipermetropiei (hipermetropiei) si astigmatismului.

Scopul LASIK este de a va corecta eroarea de refractie pentru a va imbunatati vederea. Chirurgia ochilor LASIK poate reduce nevoia de ochelari de vedere sau lentile de contact. In unele cazuri, va poate permite chiar sa va descurcati complet fara ele.

Cine este un candidat bun pentru operatia LASIK?

Pentru a avea o operatie miopie LASIK, trebuie sa indepliniti anumite cerinte. Aici sunt cateva dintre ele:

  • Ar trebui sa aveti 18 ani sau mai mult (ideal, peste 21 de ani, cand vederea este mai probabil sa se fi incetat sa se mai schimbe).
  • Reteta dumneavoastra pentru ochi nu ar fi trebuit sa se fi schimbat prea mult in ultimul an.
  • Eroarea de refractie trebuie sa fie una care poate fi tratata cu LASIK.
  • Corneele tale trebuie sa fie suficient de groase si sanatoase, iar sanatatea ochilor in general trebuie sa fie in general buna. Trebuie sa aveti asteptari realiste cu privire la ceea ce poate si nu poate face LASIK pentru dvs.

Oftalmologul dumneavoastra poate discuta cu dumneavoastra despre alte afectiuni care va pot impiedica sa urmati o astfel de opera. Pentru a determina daca sunteti candidat pentru LASIK, medicul oftalmolog va va examina ochii.

Contraindicatii

O astfel de operatie miopie nu este potrivita in anumite situatii. De exemplu, persoanele cu glaucom nu sunt potrivite pentru aceasta operatie. Persoanele care au niveluri extreme de miopie, hipermetropie sau astigmatism, nu sunt candidate ideale pentru un asemenea tratament.

Dupa LASIK

Oftalmologul va poate pune un scut transparent peste ochi sau va poate cere sa porti un scut in timp ce dormi cateva zile. Acest lucru este pentru a va proteja ochiul in timp ce acesta se vindeca.

Ar trebui sa planuiti sa mergeti acasa si sa luati un pui de somn sau pur si simplu sa va relaxati dupa operatie. Timp de cateva ore, ochii tai s-ar putea simti zgariati sau de parca ar arde. Vi se vor administra picaturi speciale pentru ochi pentru a reduce uscarea si pentru a va ajuta ochiul sa se vindece.

Citeste si...

Chirurgie Dentara Brasov

Chirurgie Dentara Brasov

Chirurgie Dentara Brasov Un serviciu foarte bun de Chirurgie Dentara Brasov este indicat pentru voi. …

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov – Cum Alegi Un Implant Potrivit Pentru Tine? Alegeti un Implant Dentar …

Dentist Brasov

Dentist Brasov

Cum sa alegi un Dentist Brasov? Avantaje si dezavantaje Alegeti un Dentist Brasov cat mai …