Tuesday , March 21 2023

Tiny House

Avantajele traiului in Tiny House

Conceptul Tiny House ia amploare din ce in ce mai tare si in Romania in ultimul timp. Acest concept a luat nastere in Statele Unite ale Americii. Oamenii au fost nevoiti din diverse motive (colapsul economiei si cauze naturale preucm Uraganul Katrina) sa opteze pentru locuinte mici.

Ei bine, astfel a luat nastere acest concept. Casele de dimensiuni reduse au inceput sa apara in toate statele din America si rapid au aparut in aproape fiecare tara. Nu puteau lipsi din Romania.

Tiny HouseSi foarte bine ca au ajuns si in tara noastra aceste locuinte pentru ca ofera foarte multe avantaje. Mai jos aveti posibilitatea de a descoperi despre ce este vorba. Cel mai probabil, la sfarsitul articolului veti dori sa aveti candva si dvs. o asemenea locuinta de dimensiuni reduse.

Avantaje Tiny House

Sa incepem asadar sa discutam despre cele mai importante avantaje ale acestor case de dimensiuni reduse. Vom prezenta pe scurt cateva dintre avantajele majore.

1. Puteti calatori alaturi de propria locuinta

Unul dintre cele mai mari beneficii ale unei case mici este abilitatea de a o atasa la un camion si de a o conduce intr-o noua locatie.

Indiferent daca incercati sa va mutati intr-un loc nou sau pur si simplu plecati in vacanta fara a fi nevoie sa impachetati niste valize, avand o casa mica, va este surprinzator de usor sa vedeti locuri noi.

Diferite case mici sunt construite in moduri diferite. Unele sunt echipate cu colectare de apa pluviala si panouri solare. Sunt proiectate sa functioneze complet in afara retelei si pot fi parcate aproape oriunde doriti. Alte case minuscule sunt construite in mod mai traditional, avand nevoie de racorduri la curent si la apa. Sunt mai potrivite pentru terenuri dedicate sau parcari.

Indiferent de modul in care va proiectati casa micuta, mobilitatea sa potentiala este un beneficiu imens de care veti putea avea parte.

2. Costuri reduse privind achizitia sau construirea casei

Daca aveti timp si capacitatea de a proiecta si construi singur casa, nu cheltuiti banii decat pe materiale. Exista designeri de case care o vor crea si construi pentru dvs., dar astfel evident, costa mai mult deoarece platiti pentru materiale si forta de munca.

Din acest motiv, daca sunteti o persoana priceputa ar fi recomandat sa va construiti pe cont propriu casuta. In plus veti avea si satisfactia de a locui in casa pe care ati construit-o personal.

3. Nu trebuie sa va faceti griji pentru miscarile viitoare

Un lucru care ii impiedica adesea pe oameni sa cumpere o casa traditionala este permanenta acesteia. Ati investit multi bani in aceasta structura imobila si in terenul care o inconjoara. Ce se intampla daca obtineti un nou loc de munca intr-un alt oras, stat sau chiar tara si trebuie sa va mutati? Sau daca aveti niste vecini super enervanti care va deranjeaza mereu?

Daca nu cumparati un teren pe care sa va amplasati casa, nu sunteti legat de nici o proprietate. Singura dvs. legatura permanenta este cu Tiny House -ul in sine. Deci, daca doriti sa va mutati, puteti sa faceti acest lucru oricand. Trebuie doar sa stabiliti viitoarea destinatie si sa gasiti un loc in care sa va mutati cu locuinta.

4. Eficienta energetica

Indiferent daca utilizati energie solara sau va conectati casa la o retea electrica, nevoile de energie ale acesteia sunt mai mici decat ale unei case traditionale. Aparatele mai mici functioneaza mai eficient, iar un spatiu mai mic utilizeaza mai putina energie pentru a incalzi si raci aerul.

Daca trebuie sa va conectati la o sursa de energie, va trebui sa platiti in continuare factura de electricitate, dar poate fi un sfert sau mai putin din factura casei dvs. traditionale. In plus, cu banii economisiti puteti merge mai des in vacante sau puteti face diverse alte lucruri utile.

Concluzie

A locui in Tiny House este o idee geniala. Aveti parte de o locuinta minunata, de mici dimensiuni dar care va ofera conditii de trai decente. Si mai mult decat atat, aveti parte de o multime de avantaje semnificative.

Citeste si...

Aviz ISU Brasov

Aviz ISU Brasov

In ce situatii este necesar un aviz ISU Brasov? Un aviz ISU Brasov poate fi …

Proiectare Instalatii

Proiectare Instalatii

Cine are nevoie de o proiectare instalatii electrice? Serviciile de proiectare instalatii electrice sunt deosebit …

Dusumea din Lemn Vechi

Dusumea din Lemn Vechi

Merita sa aleg dusumea din lemn vechi in loc de parchet? Multi proprietari de locuinte …