Friday , April 12 2024

Ingrasamant gazon: cum fertilizam?

Ingrasamant gazon

Utilizarea de ingrasamant gazon este importanta daca ne dorim ca iarba din curte sa fie mereu verde si sanatoasa. Pentru a starni invidia vecinilor cu gazonul nostrum, trebuie sa stim cum sa ii oferim ingrijirea corespunzatoare. Nu este suficient doar sa imprastiem ingrasamant in stanga si in dreapta. Acesta este un proces care se realizeaza dupa anumite reguli.

Reguli de achizitie a ingrasamantului

ingrasamant gazon

In primul rand, trebuie sa citim si sa cunoastem valorile de pe ambalaj. Atunci cand cumparam ingrasamant gazon, vom vedea niste numere pe eticheta. Orice Firma Amenajari Gradini stie ca acestea indica procentajul de potasiu, fosfati si azot, principalii nutrienti pentru gazon. Daca numerele ne indica 20-5-10, inseamna ca exista 20% azot, 5% fosfat si 10% potasiu. Restul compozitiei reprezinta doar materie de umplutura pentru a asigura distribuirea uniforma.

Desigur, inainte de a ne apuca sa fertilizam, trebuie sa cunoastem necesitatile gazonului. Incepeti prin a identifica tipul de iarba. In multe dintre cazuri, gazonul este compus dintr-un amestec de specii cu cerinte diferite. Daca nu le puteti identifica, cereti sfatul unui specialist.

De asemenea, testati nivelul PH-ului din sol. Acesta va influenta abilitatea solului de a utiliza nutrientii oferiti de un ingrasamant natural zeolit. Nu in ultimul rand, calculati suprafata gazonului. Astfel, veti sti ce cantitate de ingrasamant sa cumparati.

Ingrasamant gazon: cum fertilizam?

Inainte cu doua trei zile de a aplica ingrasamant, udati bine gazonul. Dupa ce s-a uscat, puteti sa aplicati fertilizantul, dupa care udati iar usor. Acest lucru va spala firele de iarba, asigurand ca nutrientii vor patrunde in sol. Daca se anunta ploi, puteti sa va programati fertilizarea in functie de asta.

Asigurati-va ca dupa 24 de ore de la aplicarea de fertilizant, zona nu va fi circulata de catre animale sau alte persoane. Pentru a maximiza eficacitatea, evitati aplicarea de fertilizant gazon in zilele cu vant. Urmati instructiunile de utilizare de pe eticheta produsului sau adresati-va unui specialist.

 

Citeste si...

Amenajari Reamenajari Si Renovari Brasov

Amenajari Reamenajari Si Renovari Brasov

Eu am nevoie de amenajari reamenajari si renovari Brasov? Exista inca persoane care isi doresc …

Electrician Brasov

Electrician Brasov

Cand sunt necesare serviciile unui electrician Brasov? Serviciile unui electrician Brasov pot fi deosebit de …

Instalator Sanitar Brasov

Instalator Sanitar Brasov

Calitatile necesare pentru a fi instalator sanitar Brasov Un instalator sanitar Brasov va poate fi …

Leave a Reply