Saturday , November 26 2022

Mulci decorativ – ce este si cum il utilizam

Mulci decorativ

Mulcirea reprezinta una dintre cele mai vechi si eficiente metode pentru a aduce beneficii plantelor. Acest procedeu nu necesita multa munca si nici nu polueaza mediul inconjurator. Mai multe informatii cu privire la utilizarea de mulci decorativ gasiti in articolul acesta.

Cuvantul mulci provine din limba engleza de la cuvantul „mulch”. Acest cuvant se refera la un strat de paie, resturi vegetale sau rumegus care poate acoperi solul. In cazul nostru, cuvantul mulci se refera la scoarta naturala din lemn, pe care o utilizam la acoperirea solului. Putem utiliza mulci decorativ pentru acoperirea suprafetelor atat mici cat si mari. Pe langa rolul sau decorativ, mulciul are si alte atributii.

Mulci decorativ – ce este si cum il utilizam

mulci decorativIn primul rand, mulciul poate mentine umiditatea solului. Asadar, veti reduce timpul necesar udarii unui teren, lucru benefic pe timp de seceta. De asemenea, mulciul poate impiedica cresterea buruienilor in zona. Prin aplicarea de mulci veti asigura aciditaea necesara dezvoltarii optime a plantelor.

Bio Cover ofera mulci decorativ confectionat din scoarta naturala de copac, in general din rasinoase. Acesta se realizeaza din scoarta maruntita la diverse dimensiuni cu ajutorul unui tocator pentru lemn. Culoarea mulciului difera in functie de compozitie sau substantele utilizate la vopsire. Multi prefera mulciul de o culoare naturala, care imita solul. Acest lucru creaza o imagina rustica si neutra.

Gama de culori a mulciului decorativ

Pentru un plus de culoare si personalitate, majoritatea opteaza pentru mulci decovativ. Acesta se gaseste intr-o paleta diversa de culori ca: alb, negru, albastru, galben, verde, portocaliu, etc. . De regula se utilizeaza numai coloranti de origine naturala. Asadar, nu trebuie sa va ingrijorati cu privire la existenta de chimicale in compozitia produsului.

Mulciul decorativ este organic si nu afecteaza cu nimic dezvoltarea plantelor si pomilor din gradina dumneavoastra. Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizualizati site-ul de vanzari mulci.

 

Citeste si...

Dusumea din Lemn Vechi

Dusumea din Lemn Vechi

Merita sa aleg dusumea din lemn vechi in loc de parchet? Multi proprietari de locuinte …

Termopane Covasna

Termopane Covasna

De ce este recomandat sa alegeti usi si ferestre termopane Covasna? Daca a sosit momentul …

Sisteme De Alarma Brasov

Sisteme De Alarma Brasov

Merita sa optam pentru sisteme de alarma Brasov? Stiati ca majoritatea antreprenorilor au optat deja …

Leave a Reply