Saturday , July 13 2024

Senzori seismici

Senzori seismici

Daca stiti ca locuiti intr-o zona de risc seismic, probabil ati cautat si informatii legate de ceea ce ati putea face sa va protejati. Tehnologia avanseaza cu fiecare moment si ne ofera multiple sanse de a ne ajuta. In cazul unor cutremure ce pot afecta structurile cladirilor si retelele de alimentare este buna preventia. S-au creat senzori seismici care sa reuseasca sa opreasca alimentarea cu gaz si astfel sa nu mai apara exploziile cauzate de deteriorarea conductelor.

Utilizarea de senzori seismici

In eventualitatea producerii unui seism. Cel mai rapid mod de a opri alimentarea cu flux de fluid este printr-o vana seismica. Exista doua variante de aplicatii cu vane: vane cu senzor seismic incorporat in vana prin constructie, sau ansamblu de vana+senzor seismic.

senzori seismiciVanele seismice cu senzor incorporat actioneaza atunci cand un cutremur depaseste 5.4 grade pe scara Richter. In timpul acestei perturbari seismice mingea cade din soclu, blocand fluxul de gaz. Masca are un magnet ascuns in spate ridicand mingea din otel inapoi pe piedestal atunci cand este rotit in sens antiorar. Vana are un vizor clar pentru a determina daca supapa se afla pe pozitia ON sau OFF. In pozitia ON, bila din interior poate fi vazuta prin geam. Atunci cand vana este pe OFF, bila din interior nu va putea fi vazuta prin vizorul transparent.

Ansamblu de vane si senzori seismici functioneaza putin diferit. Senzorul seismic este montat direct pe vana, sau pe fundatia cladirii ce trebuie protejata. Actioneaza pentru a proteja ceea ce doriti, poate fi vorba de o instalatie de dimensiuni mici, sau de o intreaga cladire, de tipul fabricilor. Senzorul seismic sesizeaza miscarea cauzata de cutremur si inchide un contact care este folosit pentru actionarea vanei. Acest ultim ansamblu functioneaza si la presiuni mai mari de 4,1 bari si au o diversitatea mai mare de aplicatii. In privinta costurilor, sunt mai ieftine decat vanele cu senzorul seismic inclus.

Apelati intotdeauna la specialisti!

Intotdeauna este necesara apelarea la persoane calificate in domeniu, care sa asigure un montaj si o functionare corecte. Se recomanda echipa Recondi, acestia lucrand cu profesionalism, promptitudine si calitate.

 

Citeste si...

Case Modulare Container

Case Modulare Container

Cine cauta case modulare container? Pentru diverse persoane, cand vine vorba despre locuinte, nu exista …

Poarta Brasov

Poarta Brasov

Poarta Brasov confectionata din tevi de profil Cel mai popular tip de poarta este o …

Termopane Brasov

Termopane Brasov

Termopane Brasov Puteti avea in vedere aceste Termopane Brasov. Veti constata ca veti lua o …

Leave a Reply