Wednesday , June 19 2024

Amenajamente silvice – procesul de realizare

Amenajamente silvice

Serviciile de amenajamente silvice presupun parcurgerea unui numar de etape, pe care le vom enumera in cele ce urmeaza. T. ofera o gama de servicii diverse, pornind de la amenajamente pastorale pana la amenajamente silvice.

Etapele amenajamentului silvic

In primul rand, este necesara procurarea planurilor de baza pentru zonele analizate. Urmeaza apoi pregatirea temei de proiectare si Conferintei I pentru amenajarea padurilor. Toate acestea se vor executa prin intermediul parcurgerii fiecarei subparcele in parte. amenajamente silviceSe va nota in carnetul de teren un numar de date. Printre acestea se numara: configuratia terenului, unitatea de relief, inclinarea, altitudinea, tipul de sol, flora, litiera, caracterul tipului de padure, varsta exploatabilitatii, urgenta de regenerare, si nu numai.

Inventarierile statistice se vor executa dupa niste reguli stricte. Ele se pot executa in arboretele exploatabile cu consistenta intre 0.1 si 0.4. Suprafetele sub 3 ha vor fi integrate iar pentru restul arboretelor se vor executa inventarieri statistice. Trebuie mentionat ca toate subparcelele se vor masura cu ajutorul unui sistem GPS.

Descarcarea tuturor datelor colectionate pe teren se realizeaza prin introducerea in calculator a fiecarei file de teren in programul special AS2. Urmeaza apoi pregatirea conferintei a doua de amenajare a padurile si stabilirea solutiilor finale. Se vor redacte in concept 16 capitole distincte, cumuland in medie aproximativ 200 de pagini. Fiecare proiect trebuie multiplicat de 4 ori.

Amenajamente silvice

T. respecta intocmai toti acesti pasi atunci cand vine vorba de amenajamente silvice. Pe langa cele mentionate mai sus, T. realizeaza si o harta generala a locatiei analizate. Aceasta este la o scara care permite identificarea usoara a fondului forestier analizat. La cererea beneficiarului se poate realiza si evidenta amenajamentului. Acest lucru se realizeaza prin crearea unei baze de date GIS.

Un ultim pas in vederea realizarii acestui tip de proiect este indrumarea, receptia si avizarea lucrarilor. Acestea trebuie aprobate de catre Ministerul de resort din Bucuresti.

Citeste si...

transport persoane Romania Italia

Transport persoane Romania Italia

Transport persoane Romania Italia Calatoria dvs. poate fi acum realizata mult mai usor. Daca doriti …

transport marfa Brasov

Transport marfa Brasov cat mai eficient

Transport marfa Brasov cat mai eficient Probabil ati trecut prin situatia cand a trebuit sa …

mutari Brasov

Cum se desfasoara procesul de mutari Brasov

Cum se desfasoara procesul de mutari Brasov Ar trebui ca transportul marfii sa nu va …

Leave a Reply