Wednesday , June 19 2024

Nasterea naturala – beneficii

Nasterea naturala

Nasterea naturala are mult mai multe beneficii asupra mamei sau bebelusului decat oricare alt tip de nastere. Aducerea pe lume a unui copil fara medicamente sau interventii chirurgicale este solicitanta. Totusi, recuperarea postnatala este mult mai rapida si faciliteaza initierea alaptarii nou-nascutului.

Este specializata in tot ceea ce tine de nasterea naturala, nasterea subacvatica si nu numai. Aceasta poate oferi sfaturi si consiliere pentru a linisti viitoarele mamici. Majoritatea femeilor se tem de momentul nasterii, motiv pentru care apeleaza la cezariana. Neinformarea poate avea urmari grave. Asadar, am pregatit o lista cu principalele beneficii ale nasterii natural:

Nasterea naturala – beneficii pentru mamici

nasterea naturalaPrincipalul beneficiu al nasterii naturale pentru mame este reducerea riscului de cancer la san. Modificarile hormonale care au loc dupa nasterea naturala si in timpul alaptarii contribuie la reducerea riscului aparitiei cancerului. Potrivit medicilor, cu cat dureaza mai mult alaptarea, cu atat protejeaza mai mult femeile. In cazul nasterii din cezariana, cresc sansele aparitiei tumorilor maligne la san.

La mamicile care nasc pe cale naturala, alaptarea se initiaza mai repede decat la cele care nasc prin cezariana. De asemenea, femeile care nasc pe cale naturala au sanse mai mari sa alapteze o perioada mai indelungata.

Deoarece nasterea naturala ofera posibilitatea recuperarii mai rapide, mamicile pot ramane insarcinate mai repede. In cazul nasterii prin cezariana, recuperarea are loc mult mai greu.

Nasterea naturala – beneficii pentru cei mici

Nou nascutii sunt si ei mult mai alerti si activi imediat dupa nasterea naturala. Acestia vor avea intotdeauna un scor Apgar mai bun decat bebelusii nascuti prin cezariana. Doctorii se vor chinui mai mult sa ii faca sa planga si sa le stabilizeze functiile vitale copiilor nascuti prin cezariana.

Scorup Apgar este prima nota pe care o primeste bebelusul la nastere. Scorul se calculeaza in baza a 5 parametri care masoara adaptabilitatea copilului la viata extrauterina.

Pentru informatii suplimentare cu privire la nasterea naturala si beneficiile ei. Cunostintele acesteia pot ajuta orice viitoare mamica pentru o nastere usoara si fara griji.

Citeste si...

Stomatolog Bun Brasov

Stomatolog Bun Brasov

Stomatolog Bun Brasov Este important sa alegeti un Stomatolog Bun Brasov. Acesta va va sta …

Chirurgie Dentara Brasov

Chirurgie Dentara Brasov

Chirurgie Dentara Brasov Un serviciu foarte bun de Chirurgie Dentara Brasov este indicat pentru voi. …

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov – Cum Alegi Un Implant Potrivit Pentru Tine? Alegeti un Implant Dentar …

Leave a Reply